Facebook Like Box
1132 Bp. Váci út 60 – 62 Üvegfal, üvegkorlát, egyedi zuhanykabin készítés

Hőszigetelt ablak a penészesedés megelőzéséért

Hőszigetelt ablak

Hőszigetelt ablak

A téli hónapokban sokan szembesülünk annak kellemetlenségeivel, amikor hiába a csillagászati összegű fűtésszámlák, és a gáz magas fokozatra kapcsolása, mégis hűvös van a lakásban. A bűnös legtöbbször az elégtelen hőszigetelés, amely gyökeredzhet az elavult nyílászárókban és a homlokzati szigetelés hiányosságaiban is.

Fontos tehát, hogy amennyiben az energia megtakarítás érdekében szeretne tenni, kezdje azt a nyílászárók cseréjével. A hőszigetelt ablak a legjobb választás akkor, ha olyan felületekről van szó, amelyek a kinti és a benti tereket elválasztják. De mégis miért ajánlott minderre figyelni a költséghatékonyság mellett? Nem másért, mint a sokszor allergiás megbetegedést okozó penészesedés elkerülése végett. Ha nem megfelelően szigetelt otthonunk, akkor a hideg falfelületeken hamar felüti fejét a penészgomba.

A helyzet csak rosszabbodik, ha ugyanakkor nem gondoskodunk arról, hogy elvezessük a konyhában, a fürdőben keletkezett nedvességet, páratartalmat. A hőszigetelt ablak bent tartja a nedvességet, de ha ezt elvezeti, akkor kizárólag pozitív hatásai érvényesülnek, vagyis télen a meleg valóban otthonában marad, és nem kell penészesedéssel sem számolnia.

A hőszigetelt ablak tehát az első lépcső afelé, hogy elkerülje a látványra sem túl szép feketés foltokat, valamint az azokból felszabaduló penész spórákat, és az allergiás megbetegedéseket. Akár a nappali és a kert közötti üveg tolóajtó esetében is érdemes hőszigetelt ablak mellett letennie a voksot, egyedi méretre gyártást is vállalunk!