Facebook Like Box
1132 Bp. Váci út 60 – 62 Üvegfal, üvegkorlát, egyedi zuhanykabin készítés

A képkeretezés esztétikai élményt és védelmet is nyújt egyben

A képkeretezés

A képkeretezés

Ha van egy szép festményünk, fali képünk, néhány emlékezetes, kedves családi fotónk, egyéb műalkotásunk, akkor azt úgy tehetjük igazán tartóssá, időtállóvá és mutatóssá, ha bekereteztetjük és kitesszük a falra, a lakás ékköveként. Viszont ha egy szép darabnak meg akarjuk őrizni a szépségét, akkor figyelnünk kell a képkeretezés minőségére is. Lényeges, hogy a képkeretezés összhangban legyen a képpel, annak tartalmával, nehogy giccsé váljon. Van, aki bátran belevág önmaga a képkeretezés cseppet sem könnyű műveletébe, noha ezt célszerű szakemberre bízni, mint sok minden más szakmunkát.

Láttunk már olyan megoldást, hogy egyszerű parketta szegélyléccel kereteztek be egy több évtizedes családi fotót, hát igen viccesen nézett ki. A képkeretezés elsődlegesen a kép védelmét látja el. Segít megakadályozni, hogy a por, a nedvesség, zsír vagy más egyéb szennyezés ne tegyen kárt képeinkben, emléktárgyainkban.

A képek védelmén kívül fontos a megjelenés is. A képkeretezés akkor hangsúlyozza a bekeretezett alkotás hatását, ha az összhangba kerül a témával. Egy igazán jó képkeretezéssel olyan összhangot teremthetünk a kép és a képkeret között, hogy pl. egy régi festmény, akár új környezetbe is jól beilleszthető. A minőségi képkeretezés egyben azt is sugallja, hogy a képkeret egy olyan értékes dolgot foglal magába, amit védeni, óvni kell. Vakrámára feszített képnek is szüksége van képkeretezésre. Ebben az esetben a képkeretezésnek az esztétikai szerepén kívül az is a feladata, hogy, megvédje a festmény szélét a sérülésektől. Minden papír alapú alkotásnak szüksége van a képkeret és az üveg nyújtotta védelemre.